Sirop din flori de soc

 

E un sirop delicios, sănătos şi ieftin. Cum să nu vă dau reţeta? Iat-o!

 

Se culeg 40-50 de flori şi se  uscă la soare

Se pun la macerat în 5 litri de apă  plată timp de 24 de ore.

Se filtrează şi se adaugă 4 kg. Zahăr, amestecându-se până la dizolvarea zahărului.

Se adaugă suc de lămâie, după gust,dar nu mai puţi de o lămâie la litrul de apă. Pentru mai multă siguranţă se poate adăuga sare de lămîie, dar nu e cea mai fericită opţiune.

Vom obţine aprox. 7 litri de sirop, care vor deveni peste 60 litri de suc, prin amestec cu apă, în pahar, înainte de consum.

Pentru păstrare fără conservanţi, siropul se pune în sticle şi apoi în frigider.

Pentru păstrare în cămară, se adaugă conservant dizolvat într-un strop de alcool.

La un consum mai redus se recomandă înjumătăţirea reţetei.

Lasă un comentariu